Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха заподозрян азербайджанец за убийството в "Бирюльово"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руската полиция задържа азербайджанеца Орхан Зейналов, заподозрян за убийството на млад руснак в московския район "Бирюльово". Престъплението стана повод за масови протести и безредици срещу нелегалните имигранти.

31-годишният Зейналов е бил задържан в град Коломна, недалеч от руската столица, като оказал съпротива. Той е бил доведен в Москва с хеликоптер и веднага е бил подложен на разпит в местната полиция. Засега е задържан за 72 часа, като се очаква утре да му бъде определена мярка за неотклонение постоянен арест.

Роднини на Зейналов твърдят, че той е бил избухлив и често се напивал. От 10 години живеел в Москва, но нямал постоянна работа. Припечелвал е с превози на различни стоки. Появиха се съобщения, че е бил издирван и в Азербайджан за извършването на тежко престъпление.

Убийството на 25-годишния Егор Шчербаков предизвика в неделя спонтанен протест на живущите в московския район "Бирюльово". Към акцията се присъедини и голяма група националисти от цяла Москва, които предизвикаха безредици и сблъсъци с полицията, каквито руската столица не помни от години. Близо 400 души бяха задържани, като трима от тях вероятно ще получат ефективни присъди за хулиганство.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна