Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА временно си върна зала "Армеец"

Снимка: Sportal

Зала "Армеец" беше върната на волейболен клуб ЦСКА за следващите шест месеца и подрастващите ще могат да я ползват. Договорът между "София Техпарк" и клуба е подписан вчера, като собствеността на залата е прехвърлена на ръководството на "червените" заедно с всички консумативи и задължения за този период.

Подписахме договор вчера със "София Техпарк" за следващите 6 месеца. Прехвърлиха ни собствеността на залата, с всички консумативи и задължения за този период. Този договор ме обнадеждава, че правим добра крачка проблемът да се разреши. След изтичането на този период имаме уверение от Министерството на икономиката, че ще се направи всичко възможно ЦСКА да тренира при добри условия. Ние се борим за съществуването на една зала, която в сравнение със залите в чужбина е като една съборетина, коментира Верка Николова, един от ръководителите на волейбола в ЦСКА.

От МИЕ съобщиха, че през тези 6 месеца ще се търси дългосрочно и устойчиво решение на казуса. Припомняме, че проблемът възникна с решение на Министерския съвет № 894 от 29.10.2012 г., с което се отнема поради отпаднала нужда от Министерство на отбраната правото на управление на имота и той е обявен за частна държавна собственост, а сградата е апортирана в капитала на "София Техпарк" ЕАД.

Решението на МС от 2012 г. е взето по предложение на трима министри – на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и енергетиката и на отбраната. Тогава обаче никой не е сигнализирал, че сградата се ползва за тренировъчна дейност от деца. Нещо повече, с решение на служебния министър на икономиката е разрешено на "София Техпарк" ЕАД да започне процедура за разчистване на терена на 4-ти километър и за събаряне на сградата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна