Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контрапротестиращи се събраха пред президентството и Столична община

Снимка: БГНЕС

Контрапротестиращи отново се събраха пред сградата на президентството и поискаха оставката на Росен Плевнелиев. В същото време привърженици на кабинета настояха омбудсманът да успокои нацията, че няма опасност Бойко Борисов да стане президент:

Омбудсманът да излезе и публично да каже какво прави държавата при евентуална оставка и напускане на президентството, какво става с държавата. Може ли Маргарита Попова да изпълни неговия мандат до края? Ние нямаме намерение да правим избори. Аз вярвам, че този човек ще си подаде оставката.

Пред Столичната община в знак на несъгласие с работата на кмета Йорданка Фандъкова привържениците на правителството изразиха възмущението си от разположените палаткови лагери пред Народното събрание:

Излезте и вижте народът какво иска. Не се крийте, както г-н Плевнелиев. Българският народ никога не е имал по-добър премиер от този в момента – г-н Орешарски. Ние ще го подкрепяме до последно и ще бъдем хората, които ще държат правителството. Не си мислете, че ще има оставки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна