Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На среща в Областната управа в Търговище търсят решение на кризата с безводието в Омуртаг

Снимка: Евтим Петков

14-и ден Омуртаг е в бедствено положение заради липсата на вода. В Областната управа в Търговище продължава срещата между представители на протестиращите срещу безводието граждани на Омуртаг, областния управител и кмета на общината.

Малко преди официалната среща пред сградата на областната управа се срещнаха кметът на община Омуртаг Неджет Шабан и водачът на протестиращите Петър Чечев.

Че кризисният щаб не заседава, при положение, че има бедствена ситуация обявена. При това положение нямаме право на такива масови мероприятия, в смисъл такъв да има стачки, да има протести и затова казах пред медиите, че другата седмица ще има заседание на Общинския съвет и ще ви поканим всичките, за да видите за какво става въпрос, каза кметът.

Петър Чечев обясни:

Протестите, които организираме, са точно с такава цел - да се съберем всичките. Ние не сме целия град, да идваме, да се разкарваме, за да решаваме тези проблеми. Този митинг беше точно с такава цел. Да се съберат всички на площад "Независимост" - шефът на ВиК-Търговище, областният управител и всеки да си каже гледната точка. Аз нося едни документи за злоупотребите на ВиК-Търговище и да се види кой е виновен.

По публикацията работи: Евтим Петков - кор. нa БНР в Търговище
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна