Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е четвъртфиналист на турнира в Стокхолм

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърди кортове в зала в шведската столица Стокхолм с награден фонд 600 565 евро. Поставеният под номер 7 в схемата българин отбеляза 8 аса при убедителния успех над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:1, 6:3 и за втори път след 2011-а година влезе сред осемте най-добри в надпреварата.

22-годишният хасковлия спечели първия сет след серия от пет поредни гейма. Във втората част вървеше равностойно до 3:3, след което 28-ият в света Димитров реализира два поредни пробива, за да триумфира. Българинът пласира общо 34 печеливши удара срещу само 14 на германеца, който е 117-и в света. Димитров допусна едва 10 непредизвикани грешки в мача и загуби само една точка от 23 разиграни на първи сервис, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

С тази победа най-добрият ни тенисист заслужи 45 точки за световната ранглиста и 15 550 евро.

Това определено бе един от най-добрите ми мачове в последните няколко месеца и съм щастлив, че съм на четвъртфиналите, заяви след победата си Григор Димитров. Вече се чувствам по-уверен. Да играя пред шведската публика ми доставя наистина голямо удоволствие и затова се надявам да се представя дори още по-добре. Дано да продължа да играя в същия дух, добави българинът.

За място на полуфиналите той ще се изправи срещу Кени Дьо Шепер (Франция), който пласира 20 аса при победата над четвъртия в схемата Кевин Андерсън (Южна Африка) със 7:6, 4:6, 6:3.

Двамата са се срещали веднъж на турнир на червени кортове от сериите "Фючърс" в Испания през 2010-а година, когато Димитров печели с 2:6, 6:3, 6:4.

 

 

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна