Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс“ излезе начело в „А“ група след победа над „Лудогорец“

Снимка: БГНЕС

„Литекс“ победи като гост „Лудогорец“ с 4:2 в последния мач от 13-и кръг в „А“ футболната ни група. Гостите от Ловеч откриха резултата в 18-ата минута с гол на Мирослав Манолов. Веднага след попадението „Лудогорец“ направи опасна контраатака като Върджил Мисиджан стреля към вратата, но топката срещна гредата. Три минути по-късно Николай Бодуров удвои преднината на гостите. В 27-ата минута Юрген Джазула бе точен от дузпа и направи резултата 0:3.

Втората част започна с домакински натиск и в 51-вата минута Върджил Мисиджан върна интригата в мача, като направи резултата 3:1. 10 минути преди последния съдийски сигнал  „Литекс“  добави още един гол с помощта на Симеон Славчев. В  86-ата минута „Лудогорец“ намали преднината на ловчанлии след като Дяков отбеляза гол от дузпа.

След попадението на терена настана истински хаос, след като Кишада от „Лудогорец“ нападна футболист на „Литекс“ и футболистите на двата отбора се сбиха. Така тимовете останаха с по 10 човека на терена, след като червени картони получиха Кишада и Бодуров.

След победата "Лудогорец" и "Литекс" си разделят първото място във временното класиране с актив от 28 точки.

Треньорът на „Литекс“ Златомир Загорчич заяви след успеха, че отборът му е спечелил напълно заслужено. Получи се мач с много положения. Срещнаха се двата най-добри отбори в България. Първото полувреме играхме перфектно. Второто полувреме се върнахме назад, а не искахме. Вярвам в своите момчета. Имат желание и качества да играят голям футбол. Честитя им победата. Напълно заслужен успех, каза Загорчич.

Наставникът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев остана недоволен от рефера Ивайло Стоянов, който свири при загубата на шампионите.

Стана добър мач, но едно неадекватно съдийство. Не казвам целенасочено, а неадекватно. Поздравявам отбора на "Литекс" - вкараха си положенията, а ние - не. "Литекс" не е случаен отбор. Не казвам, че не са заслужавали победата. Съдията позволи на едните да играят, а на нас - не. Иначе играхме слабо. Грешките, които допуснахме, трябва да ги коригираме. Днес не се получи. Има доста мачове до края на първенството. Може би последните 3-4 кръга ще има яснота кой отбор ще стане шампион. А може би титлата ще се реши и в последния кръг, каза Стоев.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени