Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов с гол за "Фулъм" при победата над "Кристъл Палас"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Димитър Бербатов се разписа за първи път през сезона във Висшата лига при успеха на "Фулъм" с 4:1 срещу домакина "Кристъл Палас" в последен мач от осмия кръг на футболния шампионат. С втората си поредна победа възпитаниците на Мартин Йол събраха 10 точки и делят 14-ото място във временното класиране с "Астън Вила".

"Кристъл Палас" пък допусна пета поредна загуба и само с 3 точки остана предпоследен. Домакините започнаха по-добре срещата и още в седмата минута вкараха първия гол. Джейсън Пънчън центрира балонно отляво и Адриан Мариапа с глава от 5 метра засече в мрежата. В 19-ата минута "Фулъм" изравни с рядко красив гол. Саша Ритер с пас от дълбочина намери Пайтим Касами, който овладя на гърди на десния ъгъл на наказателното поле и без да оставя топката да тупне, със страхотен удар от въздуха по диагонала прехвърли вратаря Хулиан Сперони.

В края на полувремето гостите стигнаха до обрат. Брайън Руис стреля от фаул, топката се отби от стената и попадна в краката на Стийв Сидуел, който с хубав изстрел от 22 метра не даде шансове на Сперони. С нови две бързи попадения след почивката "Фулъм" реши всичко в лондонското дерби. В 51-вата минута след центриране на Руис от корнер отдясно капитанът Бербатов с глава от 6-7 метра отклони в мрежата. Четири минути по-късно след ново подаване от ъглов удар от дясно на Руис към далечната греда Филип Сендерос засече със странична ножица от въздуха за крайното 4:1. В последната минута на редовното време Бербатов беше заменен от Уго Родайега.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна