Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП с нови данни за бонуси при управлението на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

20 заплати допълнително материално стимулиране са получавали в няколко министерства по времето на кабинета "Борисов", сигнализираха депутати от Коалиция за България. Твърденията бяха отхвърлени от ГЕРБ.

Депутатите от БСП Георги Свиленски и Петър Мутафчиев дадоха пример с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в което служители от политическия му кабинет взели по около три заплати върху месечното си възнаграждение. Подобни бонуси са получавали в Министерството на финансите и в Министерството на труда и социалната политика. Георги Свиленски добави:

Министерство на финансите - всички директори на дирекции са взели една сума, която аз, като я разделих на броя на директорите, получих някъде около 5000 лева на месец. И това е пицата, която Дянков каза на българските граждани. Политическият кабинет в Министерство на финансите, както виждате, се е възползвал от съвсем друга пица.

Депутатът от ГЕРБ и бивш заместник финансов министър Владислав Горанов заяви, че изнесените данни не са коректни и оправдават бъдещо съкращение в администрацията:

Ще припомня, че в мандата на тройната коалиция имаше съветници в политическите кабинети и заместник-министри, които са получавали над половин милион. Мога да кажа, че доколкото ми е известно, такъв порядък суми, докато аз съм бил в Министерството на финансите в качеството ми на заместник-министър, са взимали евентуално само двама човека – шефът на НАП и шефът на Агенция "Митници".

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна