Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем мъртви кучета са намерени на централен булевард в Силистра

Снимка: БГНЕС

Седем мъртви кучета са намерени на централен булевард в Силистра. Животните са бездомни и най-вероятно са отровени. Полицията е започнала проверка по случая.

Това е поредният случай на саморазправа с безстопанствени кучета в Силистра. Засега извършителите са неизвестни. Причината хората да прибягват до подобна жестокост е липсата на адекватни мерки за справяне с популацията от бездомни кучета в града. Във всеки квартал вече има по няколко глутници, а десетки граждани са станали жертви на нападения.

Вече трета година общината не може да реши проблема със собствеността на земята, върху която преди време е построен приюта за безстопанствени животни. Сградата е готова и може да бъде пусната в експлоатация веднага, ако собствеността бъде уточнена и ветеринарните власти издадат съответните разрешителни. Докато чакат развръзката обаче гражданите се опитват сами да решават проблема с агресивните бездомни кучета.

От полицията съобщиха, че е назначена експертиза за установяване на причината за смъртта на седемте открити мъртви животни.

По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Маргарита Иванова – кор. на БНР в Силистра

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна