Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" запази първото си място в "А" група след 2:0 като гост над "Нефтохимик"

Снимка: Спортал

Лидерът "Литекс" спечели с 2:0 като гост на "Нефтохимик" в среща от 14-ия кръг на футболното ни първенство и записа пети пореден успех в "А" група. Първата част на полувремето на мача в Сливен беше равностойна, но домакините на два пъти не успяха да се възползват от грешки в защитата на "оранжевите". Така се стигна до 42-рата минута, когато Мирослав Манолов беше изведен в наказателното поле, центрира успоредно на голлинията, а Христо Лемперов в опита си да изчисти топката я вкара във вратата на домакините.

През втората част бургазлии опитаха да достигнат поне до изравнително попадение и в 60-ата минута Лемперов можеше да се реваншира за автогола си, но неговото центриране срещна гредата на вратата на водача в "А" група. В 79-ата минута "Литекс" реши крайния изход в срещата. Момчил Цветанов подаде към Джордан, който комбинира с Юрген Джазула. За последния остана само да вкара топката в мрежата за крайното 2:0.

"Литекс" има актив от 31 точки, докато "Нефтохимик" остава в зоната на изпадащите. "Зелените" са на предпоследното 13-о място с едва 8 точки. Тимът от Бургас няма победа в първенството в 11 поредни срещи.

Мач от 14-ия кръг в "А" футболната ни група:

"Нефтохимик" - "Литекс" 0:2 (0:1)

голмайстори: 0:1 Христо Лемперов 42-автогол, 0:2 Юрген Джазула 79

жълти картони: Коста Янев, Васил Калоянов (Нефтохимик), Симеон Славчев (Литекс)

главен съдия: Ангел Баялцалиев

стадион "Хаджи Димитър", Сливен: 500 зрители

състави:

"Нефтохимик": Денчев, Лемперов, Иванов, Патев, Ив.Янев, Цонков, К.Янев, Манев (46-Христов), Петков (88-Орачев), П.Димитров (65-Калоянов), Ангелов

"Литекс": Александров, Попов, Миланов, Божиков, Недялков, Славчев, Джазула, Златинов (63-Цветков), Ваюши (82-Ванжер), Манолов (59-Манолов), Цветанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени