Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самозапалилият се мъж от Дупница е с над 30% изгаряния

Снимка: БГНЕС

Между 30 и 35 процента са изгарянията на 39-годишния мъж от Дупница, който се самозапали. Той е приет в "Пирогов" и има опасност за живота му, съобщи проф. Огнян Хаджийски, ръководител на клиниката по изгаряния в спешната болница:

Пациентът е приет снощи към 22.30 часа с изгаряния от около една трета от тялото, в тежко състояние. След употреба на алкохол се е запалил вкъщи. Изгарянето е локализирано, по двата горни крайника - по-малко и голямата част е по двата долни крайника. Болният е опериран, като е направен първият оперативен етап. Изрязани са около 30% от площта на тялото, двата долни крайника изцяло, местата, които са изгорели, и нещата, ако вървят добре, до края на седмицата ще има още един оперативен етап. Шансове има за живот, изгарянето не е чак толкова голямо.

Проф. Хаджийски допълни още, че самозапалилият се мъж е здравно неосигурен. Цялото му лечение и престой в болницата ще струва между 40 и 50 000 лева. Ако близките му не платят здравните му осигуровки, всичко ще е за сметка на Клиниката по изгаряния.

По публикацията работи: Светослава Кузманова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна