Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи голф турнир на Френската и Италианската търговски камари в България

Снимка: Спортал

82-ма участници стартираха в Първия голф турнир на Френската и Италианската търговски камари, който се проведе в Голф клуб “Св. София”.

Сред тях бяха и десет представители на Дипломатическия клуб – Виена (CDW), пристигнали специално за турнира по покана на своя вицепрезидент – българския дипломат Кирил Калев. Те участваха в отделно състезание с представители на Клуб “Дипломати и бизнес” – България (CDB). В турнира се включи и президентът на Българската голф асоциация и на Клуб “Дипломати и бизнес” – България Красимир Гергов. Българският дипломатически корпус бе представен от посланиците на Аржентина, Испания и Южна Корея.

Форматът на турнира бе скрамбъл в отбори по двама. Всички участници стартираха едновременно от всичките 18 дупки на игрището при прекрасно време за голф.

Победители в основното класиране станаха Емил Марков и Бисер Балинов с 49 точки. Освен на купи те станаха притежатели на изключително атрактивни награди. Eмил Марков получи два билета от Air France, а Бисер Балинов – два билета от Alitalia. Заелите второто място Бетина Жотева и Албена Денева (46 точки) бяха зарадвани с по две магнум бутилки шампанско, любезно предоставени от фирма La Cave. Третите в класирането Сергей Стойков и Делян Пеловски, също с 46 точки, си тръгнаха с първокласно вино от същата фирма.

Наградите за най-дълъг и най-точен удар, предоставени от Air France, станаха притежание на Живко Тенев и Андон Тушев. 

В надпреварата между представителите на Френската и Италианската камари най-добър резултат постигна тимът на Италианската камара Хермес Фраре и Андон Тушев, който заслужи преходния трофей.

С преходна купа бяха наградени и победителите в дипломатическия сблъсък – посланиците на Испания и Южна Корея Хосе Луис Тапиа и Шин Менгхо, представители на Клуб “Дипломати и бизнес” – България.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна