Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Бобева: Контролът при събирането на данъците ще бъде затегнат

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Даниела Бобева заяви, че контролът при събирането на данъците ще бъде затегнат. По този въпрос ще бъдат предприети промени във финансовото министерство и в приходната агенция. Пред бизнесмени Бобева обяви още, че част от облекченията за големи инвеститори ще отпаднат, тъй като държавата не може да си ги позволи.

От закона за насърчаване на инвестициите ще се премахнат онези стимули, които не могат да се предоставят от държавата, обясни Даниела Бобева:

До 10% от инвестицията, че може държавата да предоставя като държавна помощ, със сигурност ще отпадне. Да престанем да лъжем инвеститорите.

Вицепремиерът призна, че от няколко месеца има проблем с издаването на касови бележки и обеща, че държавата ще предприеме мерки за затягането на контрола с таксите и данъците:

Държавата се разплаща коректно с бизнеса. Само че от обратната страна - неплатени данъци, неплатени такси, няма касови бележки. В Министерство на финансите и в НАП ще има радикална промяна в политиката по отношение на събирането на данъците и таксите.

Правителството отново ще се върне към идеята за приватизация на борсата, каза още Бобева:

Критериите за потенциалните купувачи са същите, както бяха обявени от предишното правителство.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени