Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов случай на пребит дежурен фелдшер в Шумен

Снимка: БГНЕС

Нов случай на пребит дежурен фелдшер в Шумен. Екип на Спешна помощ е трябвало снощи да се отзове на сигнал от село Мадара за жена със съмнения за инсулт. Екипът изчаквал близък на болната, за да ги заведе до адреса, но когато той пристигнал, започнал да се държи агресивно и се нахвърлил да бие фелдшера Данчо Денев.

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма и му предстои спешна операция. Според Пламен Стефанов, старши фелдшер в Спешния център в Шумен, нападателят не е бил провокиран по никакъв начин:

Силно сме притеснени от факта, че това нещо се повтаря. Преди 2 години колежката Узунова също беше нападната в дома на пациент. От министерството вземаха доста мерки, но изглежда това не уплаши самите агресивни близки - казвам близки, защото имаме пререкание с близките. Те смятат, че на секундата трябва да се пристигне при дадения пациент, а ние си имаме свои писани закони. Нямам обяснение от това раздразнение, може би това се дължи на някаква безнаказаност ли, нямам обяснение как може в днешно време ти да търсиш помощ, а едновременно да посягаш на помощта си.

С приетите наскоро промени в закона, посегателствата над медицински специалисти са приравнени с нападенията над полицейски и съдебни служители. 

По публикацията работи: Ирина Павлова - радио Шумен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна