Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" (М) продължи победния си ход, следва плътно "Барселона"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

С два гола от дузпи "Атлетико" (Мадрид) спечели с 2:1 като гост на "Гранада" и продължава да следва плътно "Барселона" на върха в испанското футболно първенство. И двете дузпи бяха изработени от Давид Вия. В 38-ата минута той беше съборен в гръб от Диего Майнц и после от бялата точка Диего Коща реализира 12-ото си попадение от началото на сезона. Той не беше особено смутен от информациите, че може да загуби бразилското си гражданство след избора да играе за националния отбор на Испания, и продължи да стреля опасно към вратаря Роберто. В 78-ата минута Вия беше препънат от защитника Хейсон Мурийо и сам вкара за 2:0, като това беше негово пето попадение от началото на първенството. В 90-ата минута нигерийският нападател на домакините Одион Игало вкара за 1:2. Дузпите са част от играта, но да спечелим тук беше доста трудно, призна след срещата треньорът на столичани Диего Симеоне.

"Барселона" продължава да води в класирането с 31 точки от 11 мача, пред "Атлетико" с 30 и "Реал" (Мадрид) с 25. "Виляреал" отстъпи на собствен терен с 0:2 на "Хетафе", като съдиите имаха сериозна намеса за поражението на домакините с няколко доста спорни отсъждания. Иначе Чиприян Марика вкара за гостите в самото начало на мача, а Пабло Сарабия добави още един гол в последните секунди. В 63-тата минута реферът не даде чиста дузпа за Виляреал, въпреки че се намираше на метри от ситуацията и имаше прекрасна видимост.

"Бетис" продължава да бъде в зоната на изпадащите, но този път измъкна 0:0 на собствен терен срещу "Леванте". Чика Торес от домакините беше отстранен с директен червен картон още в 14-ата минута, но в 75-ата Бетис можеше и да спечели, ако вратарят на "Леванте" Кейлор Навас не беше спасил дузпата, бита от Хорхе Молина.

Доста странен състав извади Ернесто Валверде в мача на "Атлетик" Билбао срещу "Елче", като в крайна сметка срещата завърши 2:2, а домакините се изравниха на 5-ата позиция с "Виляреал". Адуриц, Оскар Де Маркос започнаха мача от резервната скамейка и по-късно се появиха в игра, а Давид Ломбан още в 9-ата минута с глава след центриране от корнер отбеляза за "Елче". "Зелено-белите" нанесоха втори удар три минути след старта на втората част с гол на Аарон Нигес. Микаел Сусаета в 55-ата и Ариц Адуриц в 69-ата все пак изкопчиха точка за баските. "Елче" пък вече е 10-и с 13 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна