Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция продължава разследването на убийството на двамата активисти на "Златна зора"

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Полицията в Гърция продължава разследването на жестокото убийство на двамата активисти на неонацистката партия "Златна зора". С цветя и запалени свещи много гърци отиват на мястото на разстрела на двамата младежи, за да почетат паметта на убитите. Депутатите от "Златна зора" поискаха силна лична охрана, както и на семействата им.

Симпатизанти на партията "Златна зора" се събират на мястото на убийството на двамата младежи. Много граждани също дойдоха да почетат паметта на убитите. Силни полицейски части охраняват мястото на разстрела. Засилена е охраната на офисите на партията в цялата страна. Депутати от "Златна зора" приканиха гражданите да запазят спокойствие, докато експертите за борба с тероризма разследват уликите.

Полицията е категорична, че в терористичните групи вече са включени добре обучени снайперисти. Почеркът на разстрела на двамата младежи е доказателство за перфектно организирана наказателна акция. Депутатите от "Златна зора" поискаха полицейска охрана, като заявиха, че се страхуват за живота си.

Разследването се води от специалисти към отдела за борба с организираната престъпност. Свидетелски показания даде и четвъртият участник в кървавата драма, който успя да се спаси от разстрела.

Министърът на здравеопазването е в болницата, където се намира третият прострелян. Според лекарите състоянието му е критично.

Опозицията вече поиска оставката на министъра на обществения ред.


По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Гърция
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна