Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек бе убит, а няколко други ранени при стрелба на летището в Лос Анджелис

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Един човек беше убит и няколко други ранени при вчерашната стрелба и предизвиканата от нея паника на летището в Лос Анджелис, съобщи местната полиция, цитирана от Ройтерс и Франс прес. Загиналият е служител на федералната Агенция за транспортна безопасност, а друг негов колега е сред ранените.

Смята се, че нападателят, който беше прострелян и арестуван от полицията, не е имал съучастници. Лична омраза е вероятният мотив на нападателя. Облечен в маскировъчен комбинезон, той влязъл в терминал 3 на летището около 9,20 ч. сутринта, извадил от сака си полуавтоматична пушка и започнал да стреля по пътниците. Успял да проникне в зоната за проверка, преди да бъде атакуван от охраната, която го обезвредила.

Стрелецът е идентифициран от ФБР като като Пол Антъни Сиансия, 23-годишен, от Ню Джърси. В сака му е намерена бележка, написана на ръка, според която той искал "да убие служители от охраната и ченгета". Представител на полицията в Пенсвил, Ню Джърси, е заявил за Асошиейтед прес, че задържаният е говорил за самоубийство. Пол Сиансия не е имал досие в местната полиция.

Инцидентът предизвика проблеми с близо 750 полета, които бяха отложени, отклонени или отменени. Освен това отцепването на улици около летището доведе до километрични задръствания. 
По публикацията работи: Световните агенции
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени