Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пд) спря победния ход на "Литекс" - 2:1

Снимка: БГНЕС

"Ботев" (Пловдив) победи с 2:1 у дома състава на "Литекс" и прекъсна серията си от три поредни мача без победа в "А" футболната ни група. Домакините поведоха в резултата още в 13-ата минута. Артур Енрике центрира отдясно по земя, Вандер Виейра изпревари защитата на "Литекс" и стигна първи до топката, за да я изпрати във вратата на ловчанлии. В 27-ата минута Георги Сърмов удвои аванса в полза на отбора от Пловдив. Халфът стреля фронтално пред наказателното поле и не остави никакъв шанс за Евгени Александров, като топката влезе в горния десен ъгъл на зад стража на "Литекс". Пет минути след това гостите имаха възможност да намалят изоставането си, но останалият на стрелкова позиция Мирослав Манолов не успя да преодолее Адам Стаховяк.

На полувремето двата отбора направиха по една принудителна смяна. Борис Галчев замени Анисе в тима от Пловдив, докато Антон Недялков отстъпи мястото си на Илия Миланов в състава на гостите. В 54-ата минута Галчев центрира от свободен удар на далечна греда, Иван Цветков игра с глава, но стреля право в ръцете на вратаря Александров. В 68-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Бобан Грънчаров получи два жълти картона в разстояние на само три минути. Четири минути по-късно резервата Илия Миланов също получи червен картон. Ромарио падна на земята след съприкосновение с Миланов, който беше последен в отбраната на "Литекс" и съдията Георги Йорданов му показа директен червен картон. Осем минути преди края "Литекс" намали пасива си. След центриране от корнер, Симеон Славчев засече с глава на близката греда и вкара във вратата на Адам Стаховяк.

Поражението спря серията от шест поредни победи за ловчанлии. В класирането "Литекс" се намира на първо място с 34 точки. "Ботев" вече е четвърти с шест точки по-малко.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени