Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО с ултиматум: Да се екстрадират нелегалните имигранти от България

Снимка: БГНЕС

Протест срещу незаконно пребиваващите у нас имигранти провеждат в София и други организации, обединени в движението "Национална съпротива". Около 300 души потеглиха от НДК по булевард "Витоша" към Министерския съвет. 

Шествието премина без инциденти и вече е пред Министерски съвет, където се провежда митинг. Шествието е организирано освен от националистически партии като ВМРО, Движение "Национална съпротива" и други. Има и представители на Ансамбъл "Гоце Делчев", в който танцува наръганата 20-годишна Виктория. Веят се български знамена. Скандиранията по пътя на шествието бяха "Свобода или смърт", "България на българите" и "Бежанците вън". Преди шествието да тръгне заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки даде едноседмичен ултиматум на властите:

Очаквам българската държава да се вслуша в ултиматума, който й поставяме, т.е. да се екстрадират нелегалните имигранти оттук, да въведе ред в държавата, да обяви бройката на бежанците. Това очакваме. Нищо друго. Ние от ВМРО сме за ред в държавата. Казваме, че на бежанец му се дължи уважение и хуманитарна закрила, но казваме, че като българско общество не дължим да издържаме всички нелегални имигранти от Алжир, Чад и т.н., защото те са от Сирия. Ако това не се случи, ние ще се отбраняваме, защитаваме, нашият бунт, живот и здраве на нас, на нашите близки и всички български граждани така, както намерим за добре. Всяка политическа отговорност ще се носи от властта.

Ангел Бешков от "Национална съпротива" заяви, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще преминат към гражданско неподчинение:

Ние от "Национална съпротива" казваме "Долу демокрацията", " Долу ЕС", "Долу партиите", "Да живее България".

По публикацията работи: Румяна Василева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна