Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата образува досъдебно производсто срещу общинския съветник Ангел Джамбазки

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу общинския съветник Ангел Джамбазки. Това става ясно от отговор на главния прокурор на сигнал на Българския хелзинкски комитет за извършени престъпления по време на протестното шествие на ВМРО - БНД вчера срещу бежанците у нас.

Освен срещу заместник-председателя на ВМРО, делото е и срещу още няколко, засега неизвестни, лица, а обвинението е за подбуждане към дискриминация, насилие и расова омраза на множество хора.

В съобщение на пресцентъра на прокуратурата, се казва, че държавното обвинение няма да толерира подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия по отношение на авторите на закани като: “да изчистим града и патрули на отряди за въвеждане на ред. Съвместно с органите на МВР е създадена необходимата организация за охрана на обществения ред, засилено полицейско присъствие в столицата и действия, предвидени от закона спрямо всички лица, за които такива основания са налице. Това съобщават още от държавното обвинение. Както и днес стана ясно, че е образувано досъдебно производство във връзка с нападението срещу студентката Вистория Христова. То е за грабеж, придружен с опит за убийство. Извършват се необходимите действия по разследването като продължава и активното издирване на извършителя.

 

 

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени