Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" с трета поредна победа, диша във врата на ЦСКА

Футболистите на "Левски" спечелиха третата си поредна победа в първенството след 4:1 срещу "Пирин" Гоце Делчев
Снимка: БГНЕС

"Левски" излезе на 4-то място в генералното класиране на футболната ни "А" група, след като се наложи с 4:1 над "Пирин" Гоце Делчев като домакин. Вицешампионите са равни по точки с пловдивските "Ботев" и "Локомотив", които обаче отстъпват на "сините" в директните двубои. С точка аванс срещу трите тима
пък е ЦСКА, който загуби с 1:2 срещу "Черно море" Варна.

"Левски" изигра добро първо полувреме и не остави шанс на "Пирин" да играе продължително с топката, а това доведе до три попадения във вратата на Абди Абдиков. Димитър Макриев вкара първите си два гола за "сините" в 9-та и в 43-та минута, като в първата ситуация той получи свалена топка от Даниел Димов на празна врата, а във втората се възползва от асистенция на пробилия по дясното крило Гари Родригес. Холандецът пък беше точен в 16-та минута за 2:0, след като излезе сам срещу Абдиков и го преодоля без проблеми.

Двата тима намалиха темпото на игра през втората част, но въпреки това успяха да си вкарат два гола. "Пирин" намали на 1:3 в 85-та минута, когато Дъстли Мулдер игра с ръка в наказателното поле на "Левски" и резервата Костадин Башов реализира от бялата точка. Илиян Йорданов обаче покачи на крайното 4:1 още в следващата атака, след като завърши на празна врата добра комбинация, преминала през Нуно Пинто и Гари Родригес.

"Пирин" е последен във временното класиране на "А" група с актив от едва 6 точки. Отборът от Гоце Делчев също така е далеч от останалите в зоната на изпадащите - "Черноморец", "Нефтохимик" и "Любимец".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна