Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в София продължава да издирва мъжете, нападнали 17-годишния сириец

Според 17-годишния сириец нападателите му говорели на български език
Снимка: Архив

Полицията в София продължава да издирва мъжете, които нападнаха 17-годишния сириец Омар Юсуф снощи пред общежитието в столичния квартал "Военна рампа". Предполага се, че са българи и са се придвижвали с автомобил.

17-годишният сириец беше намушкан с нож снощи близо до общежитието в столичния квартал "Военна рампа". Той е в болница без опасност за живота. Успял е да обясни на полицаите, че нападателите му говорели на български език. Сирийци от бежанския лагер във "Военна рампа" съобщили на органите на реда, че нападателите били с лек автомобил.

Инцидентът е станал малко след 21 часа, съобщиха за "Хоризонт" от Столичната полиция. 17-годишният младеж, който не е криминално проявен, се е прибирал в общежитието, когато е бил издебнат в уличка наблизо от двама души. Те са нападнали момчето, като единият от тях го е ударил, а другият е забил нож в гърба на младежа. След това са побягнали.

17-годишният сириец е откаран с линейка в болница "Пирогов", където е превързан. Преди това обаче успял да разговаря чрез преводач с полицаите.

 

По публикацията работи: Николай Христов/ Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна