Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха в Гърция нападателя на 20-годишната Виктория

Салахадин бин Аладин
Снимка: МВР

Алжирецът Салахадин бин Аладин, който нападна студентката Виктория Христова, е бил задържан на територията на Гърция. В София е хванат човекът, който е помогнал на младия мъж да напусне страната.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че залавянето на 20-годишния алжирец е станало след близо двудневно преследване между него и полицията в различни части на страната.

Първата информация, която полицията е получила е за това, че Салахедин бин Аладин се намира на територията на Пловдив още около 19 часа в понеделник. Веднага след това е проведена полицейска операция в хотел в града. Там обаче е установено, че алжирецът е напуснал преди няколко часа този адрес. Другата информация, която полицията е получила малко по-късно същата вечер, е, че 20-годишният алжирец се намира на територията на свиленградското село Мезек. Там също е проведена полицейска операция с помощта на ловната дружинка и на кмета, но издирваният младеж не е бил открит

След тази операция е пристъпено към заграждане на границата с Турция, за да не може Салахадин бин Аладин да премине незаконно на чужда територия. В крайна сметка обаче алжирецът е заловен от гръцката полиция в окръг Орестиада.

Главен комисар Светлозар Лазаров обясни, че след като е бил задържан гръцките полицаи са подали сигнал до българските си колеги и в момента екип на СДВР пътува към границата, за да може Салахедин бин Аладин да им бъде предаден и върнат в София. В столицата пък е задържан човекът, който е помагал на 20-годишния алжирец да напусне страната, като крайната цел на алжиреца, според МВР, е била да стигне до Кипър.

МВР издирваше няколко дни Салахадин бин Аладин, след като в нощта на петък срещу събота той намушка с нож 20-годишната студентка Виктория Христова в денонощен магазин на ул. "Пиротска" в София и след това избяга. Поводът за скандала между двамата беше опит на алжиреца да открадне оборота на магазина и съпротивата на продавачката.

По публикацията работи: Николай Христов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна