Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освен за Бин Аладин прокуратурата ще иска постоянен арест и за помагача му

Снимка: Архив

Освен за алжирския гражданин Салахедин бин Аладин прокуратурата ще иска постоянен арест и за помагача му - Александър Симеонов. По-късно днес Софийският градски съд ще решава за свободата на нападателя на 20-годишната студентка Виктория Христова.

За първи път официално се обявява името на българина, благодарение на когото Бин Аладин успя да стигне до Гърция, където беше задържан след четиридневно преследване. Александър Симеонов е обвинен, че му е помогнал да се укрие след извършено от него престъпление. За Салахедин бин Аладин обвиненията на този етап са за грабеж, придружен с опит за убийство, както и недовършен опит за друг грабеж. За втория грабеж вчера съобщи главният прокурор, като обясни, че при обиска на алжирския гражданин у него е намерена чужда вещ.

Според публикации Бин Аладин и Симеонов били "тандем в живота и в грабежите", като техни жертви били беззащитни жени. Предстои преценка дали той да не бъде обвинен и за нелегалното преминаване на границата, каза Сотир Цацаров:

На практика беше осъществена една много мащабна операция, на която той успя да отговори с двучасово или на моменти дори и минутно изпреварване на органите на реда.

От вчера жертвата на Салахедин бин Аладин е у дома си. Виктория беше изписана от "Пирогов", където беше приета в събота срещу неделя с прободни рани в областта на лявата мишница, гърба, врата и ръцете.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени