Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас близо 60 надзиратели демонстративно ще пият студена вода пред затвора

Снимка: БГНЕС

В Бургас близо 60 надзиратели ще подкрепят протеста на колегите си от страната с демонстративно пиене на студена вода пред сградата на затвора. Протестът е предвиден за 16.30 часа. От началото на годината бургаските надзиратели предупреждават за проблемите в системата, а преди 4 месеца отново излязоха на протест с демонстративно пиене на чай.

От 60 на 120 лева да се увеличи порциона за храна и 14 лева повече за специфични условия на труд - искат бургаските надзиратели. Пет години вече настояваме за повишаване на средствата, каза председателят на синдиката в Бургас Валентин Мартинов.

Протестът ще бъде под мотото – "За цялостната политика и дискриминационното отношение на всички институции спрямо нашата работа и всички служители в ГДИН". Искаме да бъдем изравнени – нашите социални придобивки спрямо всички в сектор "Сигурност". Това са колегите от полицията, пожарната, дори и военните.

Бургаските надзиратели ще се присъединят и към протеста на колегите си от цялата страна, който ще се проведе на 9-и ноември пред Министерството на правосъдието.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна