Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души от Телиш заплашиха, че ще се самозапалят

Снимка: kmeta.bg

Двама души от плевенското село Телиш са обявили тази сутрин, че ще се самозапалят. Те протестират срещу мълчанието на управляващите по искането им в базата на бившето военно поделение да не бъдат настанени бежанци.

Председателят на инициативния комитет срещу изграждането на бежанския лагер Марин Шкодров каза, че напрежението в селото ескалира:

Единият с мъка го убедихме тук да не върши глупости. Другият е малко по-буйна глава. Работи целият инициативен комитет, кметицата разговаря с него. Хората са напрегнати до крайност. С това, което се пише във вестниците - четири хиляди, две хиляди, три хиляди - разнопосочни цифри, и всеки носи вестник при мен и ми показва - виж какво пише тук, виж какво пише там, виж какво казаха по радиото, виж какво казаха по телевизията. Медиите така натягат нещата, че е ужас.

Марин Шкондров заяви още, че не са се отказали от намерението си от неделя да обявят гражданско неподчинение и да блокират автомобилния и железопътния транспорт в района преди обед за два часа. Същевременно граждански постове продължават денонощната блокада на пътя за бившето военно поделение в селото.

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна