Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рождественско "Благовестие" на 25 декември

Рождество Христово и неговото значение за вярващите. Явяването на Сина Божии в света - нова ера в човешките взаимоотношения. Религиозна или битова традиция в България е Коледа. Кой, как и защо приема коледната нощ. Различията и приликите в отпразнуване на Рождения ден на Сина Божи у нас и по света.
Разговор с негово високо преосвещенство митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, за това как българите в Америка празнуват Рождество Христово. Защо Синът Божи дойде на земята като Младенец?
Психиатърът и богослов Николай Михайлов за нагласата на българина по време на Рождественските дни. Защо все по-често в употреба е Коледа, а не Рождество.
Какъв семеен празник е Коледа? Вече няма семейства! – различната гледна точка на Николета Бонева Ховрин – млад публицист.
Рождественското послание на Негово светейшество българския патриарх и митрополит софийски Максим.
Къде са българите от източен обряд на Рождество Христово в храма или у дома – именикът Негово преосвещенство апостолическия екзарх Христо Пройков председател на Епископската Конференция на Католическата църква в България.
Нужен ли ни е днес Христос и защо? Разговор с пастор Евгени Найденов от Методиската църква в България.
Пряко включвана от патриаршеската катедрала „Св. Ал. Невски” на божествената св. Литургия.
Пряка връзка с Рим – репортаж на Димитър Ганчев от българската секция на радио Ватикана. Каква е равносметката от отминалата 2010г. за католическата общност? Кои са основните насоки в папското послание "Урби ет Орби" - "Към града и към Света"?
Как момчетата ни в Афганистан и представители на другите страни членки на НАТО празнуват Коледа далече от дома – репортаж на Мария Рачева.
Първите ученици Христови бяха рибари, как днес един рибар и писател приема рождения ден на Сина Божи – разговор с Коста Радев пряко от Варна.
„В нощта на Рождество” поема от Св. Ефрем Сирин и стихотворението „На Рождество Христово”, в изпълнение на актьора Ириней Константинов.

събота, 25 декември, от 9.30 часа
По публикацията работи: Ана-Мария Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна