Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиери във „Фолк парти”: новите албуми на виртуозa на акордеона Петър Ралчев и на певицата Десислава Донева

Снимка: Архив
Само преди дни големият музикант и виртуозен акордеонист Петър Ралчев се завърна от продължилото почти три месеца турне в САЩ и Канада, където заедно с тамбуриста и китарист Николай Георгиев и неговата съпруга - народната певица Илияна Марудова-Георгиева, представиха пред публика интересните пиеси и песни, които записаха за новия си албум.
Тази година е и юбилейна за известния наш музикант – 50 години е на сцената у нас и по света. Разговаряме с Петър Ралчев за турнето и албума. Очаквайте още за големия музикант през есента.

Наша следваща гостенка е певицата Десислава Донева.
Представяме новия й музикален албум „Славатроника”. В него известната ученичка на народната певица Вълкана Стоянова умело и по много интересен начин съчетава любими народни песни с модерното звучене на електронната музика. А както казва и самата Десислава за албума си: „Това е един експеримент, който записах в Маями. Нямам претенции да е нещо изключително, но наистина е интересно и дори странно – комбинация между електронна музика и български фолклор... По-скоро е ценителски албум...”

В основата му са двама много известни музиканти от Лондон – Ванчо Манойлович, свирил с групи като Pink Floyd, The Who и други, както и Мат Купър – музикант от „Инкогнито”. Участват и българските музиканти Владимир Величков – кавал, Атанас Славов – цигулка, и кларнетистът Тураман.
По публикацията работи: Валентин Атанасов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна