Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наталия Трапезникова и РТР трио

РТР трио
Снимка: Фолклорен фестивал, Опатия, Хърватия (2011 г.)
Певицата Наталия Трапезникова е примадона на якутската популярна музика. Солистка е в Държавния театър за приложни изкуства в Якутия и е лауреат на национални и международни певчески конкурси. Добре позната е и на публиката в Германия и Италия.

Наталия Трапезникова
Наталия изпълнява руски и якутски песни, но в репертоара си включва и традиционна музика от Украйна, Грузия, Англия, Франция, Лаос, Китай, Турция, Монголия или общо от 25 народности. Винаги изпълнява тези песни с много ентусиазъм и обич, за което получава топъл прием от публиката по света. Концертите й се превръщат в бляскави спектакли – на сцената тя е раздаващ се артист, а освен това умее да направи интересна шоупрограма от уникални мелодии, оригинални акомпанименти, прекрасен глас и многообразни пъстроцветни народни костюми.
РТР трио (Ирина Рурак – домра, Виталий Макорин – балалайка и Тарас Осадчук – бас-балалайка) е създадено през 2007 година. Тримата солисти са известни още като Концертно трио на Академичния оркестър с руски народни инструменти на Руската държавна телевизия и радио. Репертоарът им включва аранжименти на класически пиеси, творби от съвременни композитори, популярни мелодии и традиционни фолклорни песни и танци. Свирят в най-престижните музикални зали на Москва и цяла Русия, а техните представления са изпълнени с много лъчезарност, елегантност, виртуозност и импровизация.

сряда, 6 юни, от 18.30 часа
По публикацията работи: Даниела Найденова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени