Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Елада Пиньо и времето" след известно време

Снимка: Архив

Редакция "Радиотеатър" излъчва "Елада Пиньо и времето" за втори път, този път в неделя, 28-и април, Цветница, седмица преди Великден. Второто излъчване е няколко месеца след премиерата. Промени ли се нещо за изминалото време?

Добрата радиопиесата е като добрия роман или хубавия филм. Времето я проверява. Изминалото време не е чак толкова много, че контекстът да е изцяло нов, но е достатъчно дълго, за да разберем "работи" ли това аудио във времето.

"Елада Пиньо и времето" е едно от онези редки радиотворения, зад които стоят умен и смислен текст, чувствителен прочит, фантазия, стигаща до истинско развихряне и овладяна в конструкция на "няколко етажа" – оригинално мислене, необичайна задъхана история, богат човешки глас, способен да донесе фини послания, звукова среда, толкова гъста и дишаща, че създава плътен нов свят. И изминалото известно време показва, че творението е заживяло свой собствен живот и има потенциала да бъде консумирано не само от много нови хора, но и отново от старите си слушатели, както това биха направили с роман или филм, които при първата среща внезапно са станали важни и любими.

Керана Ангелова, Габриела Хаджикостова и Николай Иванов-ОМ са авторите на това аудиопреживяване, което избрахме и по хубав календарен повод, и за да проверим как му е повлияло изминаващото време.

28 април, от 16.00 часа

По публикацията работи: Даниела Манолова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени