Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донка Михайлова, кмет на град Троян: „Добротата от своя баща ще запазя завинаги”

Снимка: Архив

За семейните ценности и съвети: „Винаги съм се опитвала да съхраня добротата, в която ме възпитаваха родителите ми. Мъдростта да живееш в хармония със съседите си,защото както казваше моята баба: „Ако ти се запали къщата, те са първите, които ще ти помогнат.”
Научиха ме на уважение към възрастните хора, на внимание и съпричастност към приятелите, на любов към децата.”
За детето в себе си: „Да запазиш детето в себе си не е толкова лесно. Порасването идва със своите груби уроци, живота понякога ни кара да мечтаем по-малко. Затова, за да съхраним детето в нас трябва да не спираме да се удивлваме на света, да се радваме истински на малките неща. Децата правят именно това. Хубаво е да съхраним тази детска мъдрост в нас.”
Любимите детски книги: „Любимата ми книга е „Малкият принц” на Екзюпери. Препрочитала съм я вече много пъти. Ако успеем да виждаме света, както децата, то ще бъдем и по-добри.
Моят баща беше литератор и много ми четеше в детството. Аз заспивах с приказките на Ханс Криястиян Андерсен, на Ран Босилек..., но най-любимите ми моменти като дете бяха, когато той измисляше приказки за мен, защото там винаги аз бях главната героиня и винаги бях изключително добра! Тази доброта от своя баща и неговите приказки ще запазя завинаги.”

По публикацията работи: Милена Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна