Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) започна 2014-а година с класическа победа

"Реал" (Мадрид) спечели с 3:0 у дома срещу "Селта" (Виго) в първия си мач за новата 2014-а година. С две попадения след почивката се отличи Кристиано Роналдо, а един път се разписа Карим Бензема. Гостите от Галисия се представиха силно, но пропуснаха някои чисти голови положения при резултат 0:0. В 67-ата минута Хесе подаде към Бензема и той с прехвърлящ удар вкара първия гол на домакините. Осем минути преди края на срещата Кристиано Роналдо покачи на 2:0 с удар отблизо на празна врата, дошъл след центриране отдясно на Карвахал. Португалският национал оформи класическата победа в полза на столичани, като този път в добавеното време отново засече от близка дистанция подаване отдясно на Гарет Бейл. Роналдо има общо 400 гола в професионалната си кариера и 20 в Примера дивисион за настоящата кампания, като е лидер при реализаторите.

"Реал" (Мадрид) остава на трето място в Примера дивисион с актив от 44 точки, на пет след лидерите "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). "Селта" заема 18-ата позиция във временното класиране с едва 16 точки.

В друга среща от 18-ия кръг "Виляреал" разгроми като гост с 5:2 състава на "Райо Валекано". Икечукву Уче реализира хеттрик в полза на "жълтата подводница", а два гола добави Жереми Пербе. Нери Кастиийо отбеляза двете попадения в полза на аутсайдера от мадридското предградие. Вторият от головете му дойде след изпълнение на дузпа. "Райо Валекано" е на предпоследното 19-о място в подреждането с едва 13 точки. "Виляреал" се изкачи до шестата позиция с 31 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна