Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарадж призова Блънкет да подкрепи петицията на "Дейли експрес"

Снимка: Архив

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж призова бившия министър на вътрешните работи на Великобритания Дейвид Блънкет да подпише петицията на "Дейли експрес" срещу премахването на ограниченията на трудовия пазар за имигранти от България и Румъния.

Повод за това изявление на националистическия лидер е коментар на Блънкет за проблемите, които създава засилилият се приток от словашки роми в Шефийлд, където е неговият избирателен район. По този повод Фарадж отбелязва, че от следващата година ще възникват все повече подобни проблеми. "Дейли Експрес" отбелязва, че и в България, и в Румъния има значителни ромски общности.

Питам се, дали ако те не виждат опасностите от отварянето на вратите за Румъния и България догодина, когато ги предупреждават от Партията на независимостта, дали ще се вслушат в Дейвид Блънкет, изтъква Фарадж. Според него, ако Блънкет подкрепи инициативата, това би било силен сигнал, че трябва да бъде спряна неконтролираната имиграция.

Петицията на "Дейли Експрес" е била подкрепена от над 110 хиляди подписа онлайн и от талони във вестника, отчита изданието.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна