Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магистралата Ниш-София ще бъде готова през 2016 год.

Снимка: Архив

Над 180 бизнесмени от България и Сърбия участват в провеждащия се днес българо-сръбски бизнес форум. Той се провежда в рамките на Българския икономически бизнес форум.

Конференцията бе открита от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красен Димитров. Той подчерта, че създадената неотдавна българо-сръбска стопанска камара има за цел да сближава бизнеса от двете страни и да засилва стопанските отношения между страните ни. Според него изграждащата се интерконекторна газова връзка между България и Сърбия ще служи за реална диверсификация на руския газопровод "Южен поток".

Посланникът на Белград у нас Владимир Чургус посочи, че стокообменът между страните ни е малък и възлиза едва на 1 млрд. щатски долара. Магистралата Ниш-София, която е част от международния транспортен коридор 10, ще бъде готова през 2016 година, каза Миодраг Костич, които е заместник - ръководител на компанията, занимаваща се с изграждането на траспортнатна инфраструктура в Сърбия.

Ежедневно по магистралата ще преминават 16000 автомобили и камиони, съобщи още Костич, които изрази убеденоста си, че Коридор 10 ще се превърне във важен транспортен елемент, свързващ Европа и Близкия изток.

По публикацията работи: Николай Кръстев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна