Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ обвини правителството, че няма кураж да се бори за парите на България

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ обвини правителството, че няма кураж да се бори за парите на България и че не може да чете писмата от Брюксел. Изявлението бе по повод вчерашните изказвания на вицепремиера Зинаида Златанова и министъра на околната среда и водите Искра Михайлова за проблеми по Оперативната програма "Околна среда" и за опасността от санкции за България и спиране на европейските пари.

От парламентарната трибуна депутатът Ивелина Василева отново призова за оставка на правителството:

Спектакълът, който наблюдаваме през последните дни, има една единствена цел - да се опита да размие отговорността, да прехвърли вината от идващата нова катастрофа с еврофондовете, предизвикана от "компетентното" управление на новата тройна коалиция. По време на нашето управление имахме работеща система. В края на мандата ни нямаше нито една спряна програма, нито едно евро, загубено за българския данъкоплатец.

От името на ДПС Мустафа Карадайъ обвини предишните управляващи, които, по думите му, са били "глухи" към Брюксел:

Задръжте крадците, които три години бяха глухи към Брюксел. Резултатът е видим, асфалтът е тънък, защото най-вероятно пачките към партийната ви каса са били дебели. От вчера се видя, че балонът "ГЕРБ" се спука. И еврофондовете. Aко сме истинска правова държава, вече трябва не само да се обяснявате, а и да давате показания пред компетентните органи.

По публикацията работи: Лиляна Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна