Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

В гръцкия парламент днес влиза законопроект за борба с расизма и ксенофобията, съобщават гръцките вестници. Предвижда се затвор до три месеца и парична глоба от пет хиляди до двайсет хиляди евро за всеки, който провокира, насажда или насърчава действия на насилие или омраза срещу лица или групи от лица от друг етнически произход, раса и цвят на кожата.

До 2020-а година в Русия съществено ще се подобри правният ред, няма да има явни заплахи за гражданския мир, за политическата и социалната стабилност. Това ще се случи, ако бъде осъществена одобрената от Владимир Путин "Концепция за обществената сигурност", пише Комерсант.

Сред основните заплахи за сигурността в Русия концепцията сочи тероризма, екстремизма, престъпността, но и корупцията. Именно корупцията подкопава доверието на хората към държавните институции и влошава общия имидж на Русия в чужбина, изтъква Росийская газета.

Агенцията за национална сигурност на САЩ е следила граждани на Обединеното кралство с разрешение на британските власти, пише в. Гардиън.

От документите, предоставени от Едуард Сноудън на британски медии, става ясно, че между двете страни от 2007-а г. съществува тайно споразумение, благодарение на което американската агенция е получила достъп до телефонни контакти, записи за влизане в сайтове и данни за електронната поща на британски граждани. Били са следени дори хора, които не са били заподозрени в никакви престъпления, допълва Гардиън.

Залавянето на стрелеца от Париж, който извърши три нападения от петък до понеделник и рани тежко асистент фотограф на в. Либерасион, е водеща тема за френските издания.

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени