Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майки от Бургас излизат на протест срещу увеличението на надбавките за второ дете

В Бургас майки ще протестират срещу предвиденото частично увеличение на детските надбавки само за второ дете. Протестът не е обвързан с политическа партия, а се организира в социалната мрежа Фейсбук. С шествие протестиращите майки ще преминат по главната улица "Александровска" от площад "Тройката" до сградата на Общината.

С решение на правителството от догодина се увеличава с 15 лева месечната помощ, но само за отглеждането на второ дете. За първо дете месечната добавка се запазва в размер на 35 лева. Като дискриминация определи частичното увеличение на детските надбавки арх. Камелия Гюлева, която е организатор на протеста в социалната мрежа:

Според нас, майките, които се обединихме във Фейсбук това увеличаване е дискриминация и искам да подчертая, че нашият протест не е политически. Ние излизаме на улицата само и единствено заради децата си. Искаме увеличаване по 40 лева на дете, като няма значение дали е за първо, второ, трето или пето. Една от точките, за която ще протестираме, е детските надбавки да се изплащат на точна дата.

Близо 40 майки са подкрепили обявения в социалната мрежа протест, каза още Камелия Гюлева.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна