Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно положение е обявено на гръцкия остров Родос

Снимка: БГНЕС

Извънредно положение е обявено на гръцкия остров Родос. Буря и проливни дъждове наводниха острова. Жертвите са две. В неизвестност е един мъж.

Целият остров Родос пострада от наводнението, причинено от проливните дъждове. Улиците са залети с вода на височина повече от метър. Първите етажи на жилища и магазини не се виждат от водата. Кметът на остров Родос призова жителите на северната част да се евакуират, защото се очакват нови мощни валежи.

Гражданска защита изпрати спасителни отряди на острова. Силите на противопожарна охрана правят опит да отводнят улици и жилища. В спасителната акция се включиха и хеликоптери.

До този момент официалната информация е за две жертви. Една от жертвите, пътувала в лек автомобил, не успяла да премине мост и под натиска, водата я е влачила няколко километра. В неизвестност е вторият пътник в колата.

Намериха тялото на още една жена, обявена за изчезнала, която се е удавила на улица в района на Ялисо. На същото място над 100 паркирани автомобила са влачени километри от дъждовете.

Успешно приключи спасителната акция за няколко шофьори, които не можеха да излязат от колите си.

На много места пътищата са непроходими от свлачища. Предприемат се мерки за предотвратяване на нови наводнения на остров Родос.

По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Гърция
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна