Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС "удари" "Берое" с 10 хиляди лева, ЦСКА и "Лудогорец" се разминаха

Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) наложи глоба от 10 хиляди лева на ръководството на "Берое" за безпричинно самоволно отзоваване на състезателя на тима Иван Горанов от младежкия национален отбор, на основание чл. 36, ал. 6 от ДП на БФС. За същото провинение Ивайло Чочев от ЦСКА и Георги Терзиев от "Лудогорец" обаче не бяха санкционирани.

Във връзка с инцидента на 16-и ноември на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора по време на тренировка на "Лудогорец" преди срещата за Купа България между "Берое" и "Лудогорец" на 17-и ноември, с оглед за пълно и всестранно изясняване на обективната истина, беше поискана допълнителна информация от заинтересованите институции. В предоставената ни такава се съдържат данни за преки извършители на посочените деяния, като ДК я предоставя на ОД на МВР - Стара Загора за осъществяване на процедурата по търсене на съответната наказателна отговорност.

Наличната информация не дава на ДК основание да обвърже конкретните деяния с действия или бездействия от страна на "Берое", за да се наложи на клуба санкция. Предлага се на СТК към БФС да вземе необходимите мерки като изпрати на футболните клубове указание за осигуряване на необходимото съдействие и сигурност на отбора - гост, от страна на отбора - домакин, за тренировъчната му дейност преди срещата за първенството или "Купа България", като това да бъде вписано и в нормативната уредба за сезон 2014/2015 г.

За хвърлени предмети и използване на пиротехнически средства "Локомотив" (София) ще трябва да плати 3 хиляди лева, а "Левски" 2 хиляди лева. Два мача за своя отбор няма да играе Окоро от "Черно море", а по една среща ще пропуснат Олег Шалаев от "Славия", Пламен Крумов от "Берое", Владимир Гаджев от "Левски", Томаш Иршак и Сивард Спрокел от "Ботев" (Пловдив), както и Браян Хауърд от ЦСКА.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна