Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група "Сигнал" отбелязва 35 години на българската сцена с голямо шоу

Група "Сигнал" ще отбележи 35 години на сцената с бенефисен концерт в зала "Арена Армеец" в София, който ще бъде под мотото "Нашата любов". В своята история легендарните музиканти са изнесли над 6000 концерта и имат издадени повече от 500 000 плочи.

Постоянството на сцената нарежда "Сигнал" в челните места на най-славните български рок формации, чиято музикална кариера не спира да набира височина години наред. "Сигнал" имат удивителната сила да накарат своите слушатели да преживеят песента, да надхвърлят простото музициране и да заредят мелодията с емоция по техен характерен начин. Изразните средства на рока винаги са били предпочитани от Данчо Караджов и компания, именно тази стилова нагласа ги превръща в герои на няколко поколения у нас.

Ето какво сподели лидерът на "Сигнал" за слушателите на Националното радио:

Няма форма. Има откровено отношение на артиста към публиката, коректност, има живо свирене. Някои казват - ама вие не сте ли си позволявали да свирите понякога с технологични средства, и ние му казваме, че това просто е невъзможно, при положение че зад нас стоят ударни инструменти. И затова хората от самото начало до ден днешен са повярвали в нас, че когато излизаме, сме абсолютно истински спрямо тях. Може би и шанса, че направихме много песни, които хората си направиха хитове и до ден днешен ги искат.

Данчо Караджов допълни, че на сцената с него ще излязат и музикантите от оригиналния състав, с който започват през 1978-а година. "Сигнал" в различни формации ще изпеят 25 песни за близо 3 часа. Публиката ще чуе за първи път новата песен "Нашата любов". Момчетата я посвещават на всички, които ги следват толкова години.

"Сигнал" са първата българска група, която ще направи концерт в зала "Арена Армеец" и ще използва за целта най-модерното озвучаване и осветление, което България притежава в момента. Събитието е довечера от 19.30 ч. в зала "Арена Армеец". 

По публикацията работи: Виктор Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна