Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите обсъждат начините за попълване на приходите в бюджета за догодина

На втория ден от семинара на управляващите в Боровец ще се обсъжда социалната политика, реформата в спешната помощ, антимонополната политика, управление на евросредствата и конкретни законопроекти. Корнелия Нинова от Коалиция за България каза за "Хоризонт", че ще се обсъждат начините за попълване на приходите в бюджета за догодина:

Най-вече като се гарантира допълнителната приходна част от 1,4 млрд. лв., която е заложена чрез работеща икономика и борба със сивия сектор. Това е и една от темите ни на семинара днес. Трябва да обсъдим и да вземем решение по един въпрос, който е нов за бюджета между първо и второ четене. Това е вече гарантираната от Брюксел младежка гаранция – 50 млн. за борба с младежката безработица.

В изказването си вчера, премиерът Пламен Орешарски е посочил, че темпото не е задоволително по отношение достъпа на малкия бизнес до кредитни ресурси, в областта на административната и здравната реформа, не се усеща видимо подобрение на инвестиционния климат и овладяване на бежанската вълна:

Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите, да ги реорганизираме, реформираме.

В ранния следобед, в Боровец ще има съвместна пресконференция на присъстват председателите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, премиера Пламен Орешарски, вицепремиерите и няколко министри.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна