Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спартак“ (Варна) на осминафинал в турнира „Чалъндж къп“

„Спартак“ (Варна) се класира за осминафиналите на хандбалния турнир "Чалъндж къп", след като постигна във Варна втора победа с 26:20 гола срещу британския „Руйслип Игълс“.

В началните минути на първата част играта на двата отбора бе равностойна, а резултатът се движеше гол за гол. След 5 изравнявания на резултата след 12 минути игра домакините успяха да поведат с 2 гола - 7:5. След средата на полувремето отборът на „Спартак“ заигра много добре в защита и това позволи на домакините да започнат да трупат преднина, която стигна до 5 гола след 20 минути игра - 12:7. На полувремето резултатът бе 16:9 в полза на българския отбор.

Гостите започнаха по-добре второто полувреме и набързо реализираха 3 безответни гола. „Спартак“ успя да реализира първи гол през втората част след 6 минути игра чрез Бранимир Балчев. В средата на второто полувреме резултатът бе 17:14 за домакините. Около 3 минути и половина преди края на срещата отборът на „Спартак“ успя да поведе с 5 гола при 24:19. Домакините успяха да поддържат преднина и спечелиха заслужено двубоя с 26:20.

За „Спартак“ най-резултатен стана Бранимир Балчев с 9 гола. За успеха Димитър Георгиев отбеляза 5 гола, а по 3 попадения добавиха Веселин Станков и Александър Александров и Йордан Димитров.  За гостите най-резултатен бе Александре Олбард с 5 гола.

Жребият за следващия етап на турнира ще се тегли на 5 декември.

Пенко Златев (треньор на „Спартак“): Ние също не знаехме нищо за гостите. Много приятно съм изненадан от отличната им игра и пътя, по който са тръгнали да развиват хандбала. В първата среща мисля, че при нас напрежението беше много голямо и затова не бяхме така убедителни. Отдавам го и на младостта на нашия отбор. Водещите ни играчи са на 17 години и им е позволено в по-напрегнати моменти да не вземат най-правилните решения. Във втория мач бяхме по-освободени и подобрихме играта си в защита, направихме я по-активна и това ни донесе успех. Това помага на младите играчи да разберат най-правилния път към победата. Да се надяваме в следващия кръг да се представим добре и да получим опит от добър европейски отбор. Пожелавам успех на британския отбор.

Марк Файеми (треньор на „Руйслип Игълс“): Вчерашната среща беше много трудна, знаехме какво да очакваме. Дойдохме с нагласата да победим, но не успяхме. Надявам се да продължим борбата през следващата година. Първите минути на вчерашния мач бяха оспорвани и за двата отбора. Проявихме увереност и се надявахме да спечелим. Играта беше много интересна и оспорвана. Дори в края на вчерашния мач бяхме близо до успеха и не се отказахме. Минимална загуба с 2 гола е малка победа за нашия отбор.Състезателите ни са студенти и работещи. Всички работят и учат и играем за забавление. Вярвам, че можем да подобрим играта си в бъдеще. След вчерашния мач повярвахме, че можем да се справим, опитахме се, но не стана.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна