Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха Мартин Йол

Мениджърът на „Фулъм“ Мартин Йол бе уволнен, след като отборът записа серия от шест поредни загуби. Димитър Бербатов и компания направиха изключително слаби резултати от началото на сезона, вследствие на които „Фулъм“ попадна в зоната на изпадащите с актив от едва 10 точки.

Асистентът на Йол - Рене Муленщайн, който бе назначен на 13 ноември, ще води отбора.

Днес говорих с Мартин, за да му благодаря от името на футболния клуб за работата, която свърши тук през последните три сезона, и в частност - от момента, в който аз поех клуба. Няма никакво съмнение, че той е страхотен професионалист и аз уважавам много неговия принос. Лошата ни форма и резултати от началото на сезона обаче са неоспорими и феновете на "Фулъм" заслужават повече. Повече от половината от сезона предстои, така че незабавната промяна бе необходима. Рене Муленащайн бе привлечен в клуба като асистент на Мартин, но днес ние му предложихме предизвикателството да заеме неговия пост. Благодаря му, че прие. Имам голямо доверие към него, заяви президентът и собственик на клуба Шахид Кан.

57-годишният Йол пое „Фулъм“ през юни 2011 година.

Новият мениджър призова собственика на клуба Шахид Кан да инвестира сериозна сума в зимна селекция, ако иска лондонският тим да се спаси от изпадане. Бившият помощник на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед заяви, че има нужда от много нови футболисти, за да повиши класата на отбора от "Крейвън Котидж".

Всеки трябва да разбере, че "Фулъм" има нужда от това да инвестира в нови футболисти. Трябва да погледнем сериозно къде трябва да подобрим отбора, за да сме сигурни, че "Фулъм" ще остане във Висшата лига. Хората могат да си мислят каквото пожелаят, но категорично мога да ви кажа, че дойдох в Лондон да работя заедно с Мартин Йол, а не да го сменям. Искахме да изведем "Фулъм" заедно от тежкия период. След новината за смяната говорих с Мартин над 30 минути и определено мога да ви кажа, че между нас няма никакви лоши чувства. Познаваме се от повече от 25 години и той знае, че не бих го подвел никога. В момента аз съм мениджър на клуба и трябва да се уверя, че футболистите ще подобрят отношението си към работния процес в тренировките и на терена. "Фулъм" имаше прекалено дълга серия от лоши резултати и сега трябва да изградим платформа, която да ни изведе от лошата позиция, в която сме изпаднали, заяви Муленщайн пред Би Би Си.

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени