Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пловдив) победи ЦСКА в мач от "А" група

„Ботев“ (Пловдив) победи ЦСКА с 2:1 в последния мач от 20-ия междинен кръг на „А” група, който се игра на стадион „Христо Ботев” в Пловдив.

Домакините поведоха в резултата с гол на Иван Цветков от дузпа в 12-ата минута. Наказателният удар за "Ботев" бе отсъден за нарушение на Жереми Фо-Поре срещу Цветков. Реферът Ивайло Стоянов даде дузпата, след като се консултира с асистента си Георги Йорданов.

Ивайло Чочев изравни малко след началото на второто полувреме, а влезлият като резерва Мариян Огнянов оформи крайното 2:1 за „Ботев“.

След победата пловдивчани заемат четвърто място във временното класиране с 37 точки. ЦСКА остана на пета позиция с актив от 35 точки.

Станимир Стоилов ("Ботев"): Показахме воля и характер и това бе в основата на успеха. И двата отбора заслужават поздравления за футбола, който показаха. Стана хубава битка, истинско дерби. Надявам се след три дни да запазим позитивното мислене и да спечелим и срещу "Локомотив" Пловдив. Неделев и Огнянов още не са в оптимална форма, рискувахме с пускането им в игра. И двамата направиха добри неща, но основната заслуга за победата е на колектива. Съдията беше дошъл мачът да завърши наравно. Има тенденция от реферите срещу "Ботев" и това е още отпреди аз да дойда в "Ботев". Предполагам, ръководството ще пусне жалба срещу съдийството на мача с ЦСКА.

Стойчо Младенов (ЦСКА): Отлично изигран мач от тактическо естество и от двата отбора. Стана едно надиграване, от което всички зрители трябва да са доволни. Имахме три пъти повече удари от "Ботев", но нямахме шанс. Повече владеехме топката, но късметът в този мач ни изневери за кой ли път. Второто полувреме повече атакувахме, създадохме положения, но това е футболът. Преди 4 месеца ЦСКА не съществуваше. Липсват ни много неща, но на този етап правим дори повече от възможностите ни. "Ботев" е отличен отбор, с отличен треньор, с отлична организация във всяко едно отношение.

„Ботев“ (Пловдив) ще подаде жалба срещу съдийството на Ивайло Стоянов.

Ще подадем контестация. Искаме съдиите да свирят това, което виждат. Съдията искаше мачът да завърши наравно. Даваш дузпа и не даваш червен картон, след това не даваш втори жълт картон, коментира спортният директор на пловдивчани Александър Александров. Получи се истинско дерби. "Ботев" заслужено победи. Можеше да решим мача по-рано. След като поведохме, Анисе имаше стопроцентово положение за втори гол. Здрав и хубав мач, важното е, че "Ботев" спечели, каза още Александров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна