Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Джурова е най-добрият студент спортист за 2013-а година

Сребърната медалистка по самбо от лятната Универсиада в Казан Тереза Джурова беше определена за най-добрия студент спортист за 2013-а година. Церемонията по връчването на наградите се проведе в аула "Максима" на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" и беше организирана от Асоциацията за университетски спорт "Академик".

Втора се нареди Силвия Митева, която остана трета на най-големия студентски спортен форум в света. Трето и четвърто място са за бронзовите медалисти по самбо в Казан – Гергана Вацова и Мартин Иванов. В първата четворка всички са студенти в Национална спортна академия "Васил Левски". Пети в класацията са шампионките в студентското първенство по баскетбол 3х3, вицешампионки в зала и бронзови медалистки от Европейско университетско първенство по 3х3  Велиана Стоянова, Вероника Джикова, Марина Гелова и Снежана Николова, възпитанички на Университета за национално и световно стопанство.

Шестото място бе определено за Стефан Иванов (НСА "Васил Левски") – заел 5-о място по борба в Лятната универсиада 2013-а година в Казан. Номер седем е студентът от Пловдивския университет "П. Хилендарски", класирал се седми по джудо в Казан. Осма позиция бе спечелена от Мартин Желев – студент в Университета за национално и световно стопанство, участник в две летни Универсиади – Шенжен 2011-а и Казан 2013-а, подобрил 15 национални рекорди по плуване.

За преподавател-треньор на 2013-а година беше избрана Лариса Касабова – наставник на женския отбор по баскетбол на Университета за национално и световно стопанство, която изведе възпитаничките си до 1-во място в Студентското първенство по 3х3, 2-ро място на Шампионата в зала и 3-то място на Европейското университетско първенство по 3х3.

За най-много спечелени медали, както и за активно участие в Държавния спортен календар на АУС "Академик" купата за комплексен шампион бе спечелена от Национална спортна академия "Васил Левски". На второ място по брой медали и активност се нареди Софийският университет "Св. Климент Охридски", а  трети е Университетът за национално и световно стопанство.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени