Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Ангелов и Армен Назарян бяха наградени за борец и треньор номер 1 на годината

Иво Ангелов бе обявен за №1 в борбата за годината от родната федерация. Той е единственият ни световен и европейски шампион през 2013-а не само в борбата, но и въобще във всички олимпийските спортове у нас. Ангелов триумфира в категория 60 кг при класиците на първенството на Стария континент в Тбилиси и на Световния шампионат в Будапеща през септември. Призовата тройка се допълва от Владимир Дубов, сребърен медалист от Световното и от Европейско първенство в свободната борба в категория 60 кг, и Тайбе Юсеин - световна вицешампионка в категория 59 кг.

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян - личен треньор на Иво Ангелов и селекционер на националния отбор е избран от Управителния съвет на федерацията за треньор №1 в борбата. Под негово ръководство националите имаха 6 участия на финалите (от 6 участника) на Евро 2013 в Грузия. Подгласници на Назарян са олимпийският шампион Валентин Райчев, старши треньор на националите в свободната борба и Серафим Бързаков - старши треньор на България при жените.

Какво казаха след награждаването най-добрият борец Иво Ангелов, най-добрият треньор Армен Назарян и президентът на федерацията ни Валентин Йорданов, можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна