Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата стихосбирка на Иво Тодоров ще бъде представена довечера в НДК

Новата стихосбирка на Иво Тодоров, програмен директор на Българското национално радио, ще бъде представена в една от залите на Националния дворец на културата.

На нетрадиционно за подобни събития мултимедийно шоу други поети - като например Маргарита Петкова, ще изпълнят стихове от новата книга журналиста, озаглавена "Добро утро, синева!". Той е избрал този модерен начин за комуникация с публиката, защото счита, че трябва да бъдат търсени нови канали към аудиторията не само в медиите, но и в изкуството. 

В книгата си Иво Тодоров е заложил провокации към читателите – в корицата, в чиято синева се извисява кулата на Big Ben в Лондон, в играта с емоциите и редуването на драматични и иронични текстове на живота и любовта, в англоезичните заглавия, в препратките към реалии в различни европейски градове.

Стихосбирката е включена в каталога на Издателска къща "Синева" (без да е търсена аналогия със заглавието). През миналата година тя издаде и романа му OMG (Момчето, което искаше да убие Смъртта).

Авторът вече е готов и със следващия си проект – първата в България видео книга, озаглавена "7 дни без теб", в която на DVD ще бъдат показани седем филмирани негови стихотворения.

Премиерата на "Добро утро, синева" е тази вечер (9-и декември) от 18 часа в рамките на арт програмата на ресторант "Рубаят" в НДК.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени