Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Попов бе включен в идеалния отбор на руската Висша лига

Лидерът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов беше включен в идеалния отбор на руската Висша лига към края на календарната 2013-а година на изданието "Спорт сегодня". Втората част от първенството стартира на 8-и март 2014-а година.

Попов беше определен като двигател на сезона за неговия тим "Кубан" (Краснодар), освен това капитанът на националния отбор е похвален и заради първия европейски гол на скромния клуб.

Инициатор на повечето атаки на "Кубан", автор на първия в историята гол в европейските турнири, един от най-борещите се футболисти в Руската Висша лига, и най-важното: най-добрият подавач. Представянето му в отрязъка от края на октомври до ноември може да бъде наречено фантастично, когато осигури победата на "Кубан" в градското дерби. Тогава Ивелин подаде на Джиджел Букур за първото попадение и сам вкара второто в 90-ата минута. И въобще трябва да се отбележи, че българинът почти във всеки мач има голово подаване, завършва анализът за Ивелин Попов.

В схемата на изданието Попов е поставен на десния фланг, а заедно с Артьом Дзюба, който има 12 попадения за "Ростов", са единствените играчи извън клубовете от топ 5 на руското първенство. Партньор на Дзюба в атаката е Юра Мовсисян, като двамата са предпочетени пред Хълк и Н'Дойе.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени