Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационен център в Търговище съдейства за работа по оперативни програми

Малките и средните предприятия са сред най-активните бенефициенти, които търсят експертна помощ в Областния информационен център в Търговище. Те са спечелили и най-много проекти, финансирани от оперативните програми.

Освен на малките и средните предприятия оперативните програми са били полезни и на общинските администрации, училищата и неправителствените организации, съобщи Денислава Атанасова от Областния информационен център:

Имаме сключени общо 116 договори, като новите от тях, само за тази година, са 29. Основно те са по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Проектите са на обща стойност близо 116 милиона лева, като само за 2013-а година са малко над 11 милиона лева. 61 са бенефициентите за целия програмен период 2007-2013-а година, а само за тази година са 23 нови бенефициенти, които реализират договори по оперативните програми в област Търговище, уточни Атанасова. 

Областният информационен център подпомага разработването на нови проекти за следващия програмен период, като акцентът е поставен върху осигуряването на заетост и намаляването на безработицата в Търговищка област.

По публикацията работи: Евтим Петков - кор. нa БНР в Търговище
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна