Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Илиев: Най-трудният ми момент в "Левски" бе идването на Славиша Йоканович

 

Вратарят на "Левски" Пламен Илиев бе избран за играч на 21-ия кръг на "А" футболната ни група. Стражът на "сините" заслужи признанието заради отличната си игра при победата с 1:0 на тима му като гост на "Лудогорец". Илиев коментира, че е доволен от представянето си в двубоя и разкри, че най-трудният период за него, откакто е в клуба е бил при старши треньора Славиша Йоканович. Тогава Илиев загуби титулярното си място за сметка на Горан Блажевич.

Най-тежкият ми момент досега в Левски бе при Йоканович. Тогава бе взет друг вратар, който започна да пази в мачовете, но не мога да кажа, че съм бил обиден от нещо. Всеки си има виждания за играта и предпочитания към определен тип футболисти. Приех нормално ситуацията и не съм мислил да си тръгвам от отбора, само защото не съм играл в няколко мача, каза Илиев.

Също така вратарят заяви, че труден момент за него е бил и когато получи капитанската лента на тима преди година и половина. Тогава играчът бе само на 20 години и призна, че отговорността е била тежка.

Няма как да не ти тежи, когато си на 20 години и те направят капитан на "Левски". Тогава също имахме тежък период и не беше лесно. Освен това в отбора имаше доста по-опитни играчи от мен, добави Илиев.

Вратарят на "Левски" разкри също така кой за него в най-добрият вратар в нашия шампионат. Според стража на "сините" най-класен на неговия пост в "А" група е колегата му в "Лудогорец" Владислав Стоянов. Като цяло Илиев заяви, че за него най-добре е в нашите отбори да играят българи. Все пак той смята съотборника си Горан Блажевич за много класен вратар и призна, че е научил много неща от него.

Аз съм за това - в българските отбори да пазят българи. Владо Стоянов е най-добрият вратар в България нямам какво да го крием. От друга страна Горан също е много класен, научен и опитен страж. Аз лично много се уча от него, каза Илиев при получаването на наградата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна